Kérdések és válaszok

A rudraksha bogyó az Univerzum ajándéka az emberiség számára, amely hatékony támogatásként szolgál a nehézségekből és szenvedésből való felülemelkedéshez és a mély és gyökeres gyógyuláshoz. Mindenki által viselhető, kortól, nemtől, kultúrától, vallástól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Mivel nagyon különleges és magas rezgéssel rendelkezik, érdemes bizonyos alapvető irányelveket megfontolnunk, hogy megfelelő megértéssel és hozzáállással használjuk őket és maximálisan élvezhessük áldásait.

Ez az oldal néhány általánosan felmerülő kérdést válaszol meg.

Rudrakshák tisztítása

A rudrakshákat kéthetente meg kell tisztítani, hogy megfelelően kifejthessék hatásukat. Ezt az alábbi módon ajánlott megtenni.
  1. Áztasd be őket 10-12 órára langyos vízbe.
  2. Súrold le őket egy erős műanyag kefével, lemosva a szennyeződéseket.
  3. Szárítsd meg ventilátor előtt vagy hajszárítóval, míg teljesen kiszáradnak.
  4. Kend át őket olíva- és szantálfaolaj keverékével, vagy tisztán olívaolajjal egy fogkefe segítségével.
  5. Papírtörlővel itasd fel a fölösleget és törölgesd meg őket.

Rudrakshák feltöltése

A rudrakshák teljes energetizálási folyamat után kerülnek hozzád, így egész élettartamuk alatt hatásosak. Ezzel együtt, ha szeretnéd, te is karban tarthatod őket megtisztítás után, vagy tetszőleges időközönként, hogy maximálisan kihasználhasd a potenciáljukat. (Bármelyik lépés tetszőlegesen kihagyható.)
  1. Öntözd meg őket finoman tiszta vízzel.
  2. Kenegesd át szantálfapasztával miközben kilencszer az „AUM NAMAH SHIVAYA” mantrát énekled.
  3. Tetszőleges füstölővel füstöld át őket miközben a bogyók specifikus mantráját kilencszer zengeted.
  4. Fogalmazz meg egy imát vagy egyszerűen fejezd ki háládat vagy szándékaidat, amiért a rudraksháid támogatását hívod.
Mennyi ideig szükséges viselnem, hogy tapasztalhassam a hatását?
A rudrakshák gyorsabban hatnak, mint napjaink bármely másik ismert terápiája. A kezdeti hatások, úgymint, a negatív energiák feloldódása, a stressz elengedése, a testi fájdalmak megszűnése és bizonyos negatív gondolkodási mintázatok transzformálódása elég hamar, nagyjából már egy héten belül tapasztalhatóak, amit, ennek köszönhetően, a külső világunk megváltozása követ, annak függvényében, hogy milyen hamar vesszük fel a ritmust a pozitív változásokkal és mennyire fordítjuk előnyünkre az emelkedő pozitív hullám lendületét.

A nepálból származó bogyók 3-4 nap viselés után aktiválódnak, míg a jáva szigeteki bogyóknak 9-10 napra van szükségük ehhez. Amint aktiválódtak, folyamatosan dolgoznak a fizikai és finomenergetikai-, étertesteden, hogy megerősítsenek.

A negatív gondolatokat cseréld ki pozitív gondolatokra és kerüld el a fölösleges belső párbeszédeket és a túlzásba vitt gondolkodást. Ez segíteni fog, hogy gyorsabban megtapasztalhasd a pozitív változásokat az életedben.

Létfontosságú, hogy a rudrakshák megfelelő megértés alapján kerüljenek összefűzésre.

Minden testen viselt rudrakshához a testnek időre van szüksége, hogy hozzászokjon. Valószínűleg a viselője nem mindig tudatosítja ezt a folyamatot, azonban ettől függetlenül megtörténik. A legtöbb esetben ez az áthangolódás finom és csak késleltetve tapasztalható, amikor már egyértelművé vált. Ez egy halvány eufória érzés kíséretével is jelentkezhet.

Az agyunk, csakráink, nádi rendszerünk (éltető energiát szállító csatornáink), finomfizikai testeink és egyéb neurofiziológiai mechanizmusaink rengeteg mennyiségű pránikus (más néven csí) energiát szükségeltetnek a megfelelő működésük fenntartásához és az alkalmazkodáshoz. A rudraksha és egyéb bogyók, a méretüket tekintve, arányaikban kisebbek a test többi részeihez képest (a hatásukat tekintve természetesen megfelelően arányosak), ezért időre van szükség, hogy energiamezejük integrálódjon a meglévő energiamezőkkel, a már esetlegesen viselt ásványi ékszerekkel, és hogy feloldja és semlegesítse az „ellenséges” energiamezőket, úgymint a környezetünk elektromágneses sugárzását, a karmikus függőségeket és az öngenerált negatív gondolatok energiáit.

Mindezek függvényében, eltelhet pár hét vagy egy-két hónap, míg tapasztalni kezdjük a változásokat. A folyamatot mi is megsegíthetjük és felgyorsíthatjuk, amennyiben külső és belső tisztaságra törekszünk, és megnyílunk, hogy az Élet bölcsessége vezessen minket.

Mi a megfelelő viselés módja?
Ha valaki szeretne rudrakshát viselni, először meg kell bizonyosodnia, hogy mi a számára legmegfelelőbb kombináció, annak figyelembevételével, hogy milyen problémákkal küzd éppen vagy milyen vágyai vannak, amik eléréséhez szeretné a rudrakshák támogatását kérni. A viselés megkezdése előtt, nagyon ajánlott, hogy megfelelő tisztító és energetizáló folyamaton menjen keresztül a rudraksha (Pran Pratishta). Kizárólag autentikus forrásból szerezzük be rudraksháinkat, hogy a pozitív hatásait maximálisan kihasználhassuk. A bogyók nagyon jól működnek a felkarokon, a csuklókon és viselhetőek akár a derékon, nyakban és a homlokon is, szakértővel való konzultáció után. Viselhetünk különböző mukhikból készült kombinációt vagy több ugyanolyan mukhiból készült karkötőt vagy malát (rózsafüzért).
Hogyan működnek a bogyók?
A rudraksha bogyók a test különböző csakráin és különböző bolygóenergiák hatásaival dolgozik. Mérhetetlen pozitivitást hív meg az életünkbe. Leghatékonyabban, a testen hordva fejtik ki hatásaikat, azonban a megfelelő viselési mód elengedhetetlen. Az ásványok, drágakövek csak bizonyos ujjakon, karokon vagy egyéb módokon hordva fejtik ki teljességükben hatásaikat, harmóniában tartva energiarendszerünket. A rudrakshák is, hasonlóképpen a kövekhez, a megfelelő helyen való, megfelelő módon történő viselésükkor működnek kiegyensúlyozottan és hatékonyan. A konzultáció által, a személyes kombinációk mindezek figyelembevételével kerülnek megállapításra.
Hogyan válasszunk megfelelő rudrakshát?
Rudraksha beszerzésekor alaposan meg kell győződnünk, hogy a bogyók valódiak és eredetiek, különben nem hozzák el számunkra a vágyott hatásokat. A legbiztonságosabb, ha autentikus forráson keresztül jutunk hozzájuk és elkerüljük a bizonytalan eladókat. Ha nem megfelelő felfűzési módszerrel készülnek, a bogyók egyáltalán nem hoznak eredményeket. Ajánlott olyan helyről beszerezni őket, ahol tisztában vannak a kombinációk megfelelő összeállításának tudományával és terápiás célú felhasználásával. A legerősebb és leghatékonyabb rudraksha bogyók is hatástalanná válnak, ha nem megfelelően vannak összefűzve.
Mennyi a bogyók élettartama?
Ha megfelelő gondossággal és odafigyeléssel kezeljük őket, a rudrakshák generációkon keresztül átörökíthetőek.
Milyen gyógyhatásai ismertek?
A rudraksha az Elaeocarpaceae családba tartozó fák magja. Számtalan gyógyító tulajdonsággal rendelkezik és széles körben használják ájurvédikus és egyéb természetes gyógyszerek előállításához. Ezen a téren a rudrakshákat, többek között, a vérnyomás szabályozására használják.
Gyerekek is viselhetnek rudrakshákat?
Igen. Az érzelmi és egészségi problémáiktól függően a gyerekek is hordhatnak rudrakshákat. Rendkívül előnyös számukra az egészséges fejlődésük biztosítása érdekében. Náluk hamarabb mutatkozik meg a változás és gördülékenyebbé teszi a felnövés időszakát.
Vannak-e megkötések a viselést illetően?
Ajánlott, hogy ne viseljük őket szexuális együttlétek alkalmával vagy más intenzív testi érintkezéssel járó tevékenységek közben. Temetés látogatásakor ne hordjunk rudrakshákat. Kerüljük el viselésüket fürdéskor is, ha bármilyen szappant használunk, mivel a szappan és a szennyeződések bekerülnek a pórusokba és nehezen lehet őket megtisztítani. Önmagában fürödni vele lehetséges és egyéb pozitív hatásai miatt egészséges is.
Mi a legjobb módja a rudraksha ápolásának?
A rudraksha malánkat legalább havonta egyszer tisztítsuk meg. Ehhez áztassuk be őket 12-18 órára szobahőmérsékletű vízbe, majd egy erős műanyagkefével súroljuk át őket, hogy eltávolítsuk a port és a szennyeződéseket, majd ismét öblítsük át és hagyjuk teljesen megszáradni. Sose használjuk tisztítószereket vagy forró vizet. Időközönként kezeljük meg a bogyókat szantálfa-, esetleg olívaolajjal, hogy ne száradjanak ki és hogy fényesek és illatosak maradjanak. A bogyók nagyon erősek és ha megfelelő karbantartásban részesülnek és óvva vannak a fizikai sérülésektől, generációkon keresztül továbbörökíthetőek.
Megoszthatjuk-e másokkal, elajándékozhatjuk-e őket?
Ne cserélgessük a nyakmalákat, a mantrázáshoz használt malákat vagy a rudraksha bogyókat másokkal, még családon belül sem. A kötelék, mely a rudraksha és viselője között alakul ki, a személyes frekvenciák harmonizálódásán keresztül történik meg. Ha egy másik személlyel kerül huzamosabb ideig kapcsolatba a rudrakshánk, elveszíti a töltöttségét és erejét, és ismét energetizálni szükséges, hogy újra hatékonyan működjön. Ha már viseltük és nem kívánjuk többé hordani őket, ne ajándékozzuk el másnak, mivel az átvette és hordozza személyes energetikai mintázatunkat. Ha szeretnénk visszaadni őket a természetnek, akkor egy folyóba tehetjük vagy a földben eláshatjuk. Örökségként azonban, a következő generációra hagyható.
error:

Pin It on Pinterest